Schriftelijke vragen Joël Voordewind over het bericht dat de werkloosheid in het onderwijs stijgt

maandag 01 oktober 2012 00:00

Schriftelijke vragen van ChristenUnie Tweede Kamerlid Joël Voordewind aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Onderwerp:   Het bericht dat de werkloosheid in het onderwijs stijgt

Kamerstuk:   2012Z16505

Datum:            1 oktober 2012

Vraag 1

Kent u het bericht “Werkloosheid in augustus licht gestegen”? 1)

Vraag 2

Wat is uw reactie op het feit dat het aantal lopende uitkeringen in de sector onderwijs fors is gestegen?

Vraag 3

Hoe groot is het aantal WW-uitkeringen in het onderwijs dit jaar en vorig jaar uitgesplitst naar onderwijssector (po/vo/mbo/ho)?

Vraag 4

Kunt u inzicht geven in het aantal ww-uitkeringen in het onderwijs dit jaar en vorig jaar uitgesplitst per provincie?

Vraag 5

Kunt u aangeven of er bepaalde (krimp)regio’s zijn waar het aantal WW-ers in de onderwijssector sterker toeneemt dan in andere regio’s?

Vraag 6

Bent u met mij van mening dat het onwenselijk is dat het onderwijs een grote groep docenten dreigt kwijt te raken? Welke actie onderneemt u om docenten die een WW-uitkering krijgen, in het bijzonder jonge docenten, te behouden voor het onderwijs, aangezien de onderwijssector binnen enkele jaren met vergrijzingsproblematiek heeft te kampen?

Vraag 7

Hoe staat u tegenover het idee van een overbruggingsregeling om (jonge) leraren voor het onderwijs te behouden in verband met de komende uitstroom van leraren die met pensioen gaan?

Vraag 8

Wat vindt u van het gegeven dat veel docenten tijdelijke contracten hebben en ieder jaar een WW-uitkering in de zomer ontvangen, omdat scholen in afwachting zijn van de leerlingaantallen? Wat is het aandeel leraren die vanuit een tijdelijk contract een WW-uitkering ontvangt? Bij hoeveel van deze leraren eindigt hun aanstelling voor de zomer?

1) CBS, 20 september 2012, “Werkloosheid in augustus licht gestegen”, http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-054-pb.htm

Voor meer informatie: www.tweedekamer.nl.


Labels
Bijdragen
Joël Voordewind
Onderwijs

« Terug

Archief > 2012 > oktober