Vragen over aanstaande executie Indonesische boeren

indonesische boerendonderdag 10 augustus 2006 09:26

De ChristenUnie stelt schriftelijke kamervragen aan de minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot over aanstaande executie Indonesische boeren.
  1. Kent u het bericht over de op handen zijnde executie van drie christenen op Sulawesi (Indonesië), wegens het in 2000 aanwakkeren van religieuze rellen tussen christenen en moslims? (1)
  2. Bent u ervan op de hoogte dat het hier volgens de advocaat zou gaan om ongeletterde boeren, die nooit enige politieke betrokkenheid hebben getoond?
  3. Bent u op de hoogte van het feit dat het proces tegen de drie mannen eerder is aangeduid als een ‘showproces’ en dat zelfs de Nationale Moslimraad in Indonesië heropening van de zaak op zijn plaats vond, omdat het proces onrechtvaardig is verlopen?
  4. Is het u bekend dat organisaties als Amnesty International en Jubilee Campaign eerder actie hebben gevoerd voor de drie ter dood veroordeelde mannen?
  5. Bent u bereid om met alle u ter beschikking staande middelen te proberen te verhinderen dat de executie a.s. zaterdag 12 augustus zal plaatsvinden?
  6. Kunt u deze vragen i.v.m. de spoedeisendheid per omgaande beantwoorden?
(1) Nederlands Dagblad, 10 augustus 2006

Zie ook:
Labels
Vragen

« Terug

Reacties op 'Vragen over aanstaande executie Indonesische boeren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.