Maarten van Ooijen kandidaat-voorzitter

Maarten van Ooijenmaandag 07 mei 2012 08:10

Eerder maakten we de andere namen al bekend, maar vandaag maken we bekend dat Maarten van Ooijen wordt voorgedragen als kandidaat-voorzitter. Maarten, momenteel bestuurslid politiek en vicevoorzitter, wordt tijdens de algemene ledenvergadering op 2 juni 2012 voorgedragen als kandidaat. Tijdens diezelfde ALV zal de huidige voorzitter Robert Heij afscheid nemen van de jongerenorganisatie.

Maarten wil politici bewust maken van de gevaren van de economisering van de politiek. Zeker in tijden waarbij de focus ligt op de economische situatie dreigen immateriële thema’s onder te sneeuwen. Maarten: “Met onze huidige consumptiestandaard maken we te intensief gebruik van deze aarde. Onze afvalbak heeft vaak beter te eten dan bijna één miljard mensen aan de andere kant van de wereld. En wat te denken van jongeren in Nederland, die door verslaving aan drugs en alcohol op straat zijn beland en dit hun toekomst op twintigjarige leeftijd heeft verpieterd?” Maarten hekelt daarbij in het bijzonder de opstelling VVD: Je blijven inzetten voor mensen met een eigen huis maar de inzet voor mensen zonder dak boven hun hoofd staken. In een land als Nederland mag het niet gebeuren dat het welzijn van de economie belangrijker is dan het welzijn van mensen in nood.’’

Van vicevoorzitter naar voorzitter
Maarten is op dit moment vicevoorzitter en bestuurslid politiek. Maarten: “Ik had het gevoel dat ik nog niet klaar was bij PerspectieF. Ik wil met PerspectieF verder bouwen aan deze samenleving. Deze thema’s raken me in het diepst van mijn ziel en dat motiveert me.”

Labels

« Terug

Reacties op 'Maarten van Ooijen kandidaat-voorzitter'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.