Vet veilig Internet

dinsdag 23 mei 2006 13:54

Omdat ik bezig was met een column over webcamsex had ik contact gezocht met stichting de Kinderconsument. Ik vroeg hen hoe zij over dat thema dachten en welke cijfers er beschikbaar waren. Ik kreeg in reactie op mijn e-mail een uitnodiging voor de presentatie van het boek "Vet Veilig Internet".

De presentatie vond plaats op een middelbare school aan de rand van Den Haag. Bamber Delver, directeur van de Kinderkonsument en schrijver van het boek, ging in gesprek met leerlingen. Ook waren er mensen uit het onderwijs, politiek, de internetbranche en politie aanwezig. Het was een vruchtbare ochtend. Ik sprak met jongeren en professionals over de gevaren van webcamsex, de rol van scholen en overheid en zo voorts. Het boekje kreeg ik kado.
 
Terug onderweg naar Den Haag las ik in de tram het boekje. Ik schrok van sommige dingen die erin stonden. Bijvoorbeeld: een jongen die absoluut niet wilde "cammen", zat binnen 10 minuten bloot achter zijn webcam. Alleen zijn gezicht liet hij niet zien. Dit voorbeeld en een aantal andere schokkende voorbeelden bevestigden wat ik al dacht: ouders hebben geen idee van wat hun kinderen uitspoken op internet.
 
Omdat ik toch in Den Haag was en omdat het dinsdag was, besloot ik even langs te gaan bij de fractievergadering. Ik gaf Tweede kamerlid Arie Slob het boekje en ik vertelde hoe ik erover dacht. Hij ging het meenemen in het dossier dat de ChristenUnie heeft in verband met media educatie.
 
Mijn column over webcamsex stond vrijdags in het Centraal Weekblad.


Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Vet veilig Internet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.