ChristenUnie op de bres voor Veldzicht

donderdag 04 april 2013

Allen die maar enigszins betrokken zijn bij de TBS-kliniek Veldzicht in Balkbrug, hebben met ongeloof en verbijstering gereageerd op het bericht dat staatssecretaris Teeven het voornemen heeft Veldzicht te sluiten.

Allen dat zijn: de bijna 500 mensen die er werken, de directie, de bewoners, de inwoners van Balkbrug, het College van B&W, de politiek, waaronder uiteraard de fractie van de ChristenUnie.

Veldzicht is een uniek complex, dat onderdeel uitmaakt van de samenleving, dat niet weg te denken is uit Balkbrug en de gemeente Hardenberg. Een kliniek waar cliënten opgevangen en behandeld worden die elders uitbehandeld  of onbehandelbaar zijn verklaard. De medewerkers van Veldzicht weten door hun inzet en begeleiding  bewoners te bewegen hun leven een andere wending te geven  en te resocialiseren. Daarnaast wonen in Veldzicht mensen voor wie resocialisatie niet is weggelegd  en  die zich binnen de muren van de kliniek zo veilig voelen, dat ze daar willen blijven wonen tot ze sterven.

Voor de regio betekent de sluiting verlies van 500 directe en wellicht 200 indirecte arbeidsplaatsen. Voor de middenstand in Balkbrug zal de sluiting een grote slag zijn. De sluiting van het monumentale pand met nieuwe bijgebouwen, waarin fors is geïnvesteerd, is een enorme kapitaalvernietiging

Kortom: het getuigt niet van een gedegen lange termijn visie om Veldzicht te sluiten, Veldzicht mag niet dicht. Daarom roept de fractie van de ChristenUnie haar leden op de petitie te onderteken. Ga naar de site: http://www.steunveldzicht.nl/ en teken met ons de petitie die de staatssecretaris ervan moet overtuigen dat Veldzicht open moet blijven.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie op de bres voor Veldzicht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.