ChristenUnie fracties Dronten en Hardenberg op werkbezoek

DSCN1020maandag 28 maart 2011 21:56

De ChristenUnie gemeenteraadsfracties van de gemeente Dronten en Hardenberg hebben op vrijdag 25 maart 2011 een werkbezoek gebracht aan een aantal organisaties in de gemeente Hardenberg waarbij de focus gericht was op duurzaamheid en werk.

Als eerste werd een bezoek gebracht aan het gemeentehuis waar een presentatie gegeven werd over duurzaam Hardenberg, onder andere het project Bewust Duurzaam Thuis kwam aan de orde. Vervolgens ging het gezelschap naar het Werkplein in het LOC waar is gesproken over de samenwerking tussen gemeente, UWV en private bedrijven met als doel zoveel mogelijk mensen aan werk te helpen. Ook de mogelijke gevolgen van de aangekondigde bezuinigingen bij de rijksoverheid werden vanuit dit perspectief belicht.

Het middagprogramma bestond uit 2 delen, als eerste een bezoek en rondleiding op de gemeentewerf waarbij met name de duurzaamheid van het gebouw aan de orde kwam. Het middag programma werd afgesloten bij het Arbeid Training Centrum Hardenberg. Deze stichting leert mensen dingen die het bedrijfsleven vraagt, er werd met name stil gestaan bij het onderdeel arbeidshouding.

Zowel de ChristenUnie fractie van Dronten als van Hardenberg hebben deze dag als waardevol ervaren. Het is voor fracties belangrijk te weten wat er in ambtelijke organisaties en de samenleving speelt.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie fracties Dronten en Hardenberg op werkbezoek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.