Week 35 - Linda

maandag 31 augustus 2009 19:25

Deze week heb ik wederom de eer om een weblog te mogen bijhouden.

De afgelopen dagen zijn moeilijk in enkele woorden te omschrijven, de zin begint echter niet in Nederland maar in Israël. Van 17 tot en met 25 augustus was ik op studiereis naar Israël, op een zogenoemde ‘fact finding mission’ georganiseerd door het CIJO.

 

Israël:

Maandag vroeg stonden we met de groep op om 4.00 zodat we Masada konden beklimmen voor zonsopkomst. We hadden overnacht in een bedoeïentent in de woestijn dus de nacht was toch al kort. Vanaf Masada is er prachtig uitzicht over de dode zee en de kliflijn. Het was zeker de moeite waard om de zonsopkomst vanaf die plek mee te maken. Uiteraard hebben we ook een rondleiding op Masada gehad, deze burcht was ooit van koning Herodes. Het is echter beroemd geworden om het verhaal van de overname van de Romeinen waarbij de Zeloten die op Masada onderkomen hadden gezocht massaal suïcide gepleegd hebben om niet in Romeinse handen te vallen.

Na Masada heeft de groep nog gedobberd in de dode zee waarna we via Jeruzalem (om onze spullen op te halen en een laatste seminar) terug gereden is naar Tel Aviv. De laatste paar uurtjes van de reis in Israël is doorgebracht op het rustgevende strand van Tel Aviv. Die nacht zijn we terug gevlogen naar Nederland waar we de volgende dag rond half 11 zijn aangekomen. Het afscheid nemen van de groep viel me wel wat zwaar, het is verbazend hoe binnen een week mensen zo hecht kunnen raken.

 

Nederland:

De eerste twee dagen na terugkomst heb ik voornamelijk genoten van de rust en verwenningen van het ouderlijke huis. Met vrienden mijn reis besproken en foto’s laten zien waarna ik weer naar mijn eigen huisje in Leeuwarden ben vertrokken. Nadat je een tijd met 17 mensen bent opgetrokken is het toch wel stil om je heen maar dank God voor sms, hyves en facebook ;)

Uiteraard de mailbox van zowel PerspectieF, als school, als privé flink moeten uitmesten. De vakantie nadert het einde en dan begint het nieuwe school en PerspectieF seizoen weer. Ik ben vooral bezig geweest met wat voorbereiden om school, schoolrooster en boeken e.d. Maar de grootste tijd besteed ik nog steeds aan het ‘verwerken’ van mijn reis naar Israël, er is veel gezegd en heel veel gezien. Het was heel bijzonder om daar te kunnen rondlopen, ik voelde me meteen verbonden met het land en ik hoop er nogmaals voor een langere tijd heen te kunnen.

 

En nu is de tijd voor het harde werken. Laat het nieuwe seizoen maar komen!

 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 35 - Linda'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.