Spuiten en Slikken

spuitenenslikkenmaandag 23 maart 2009 17:03

Sex, drug en rock-’n-roll. Daar denk ik aan bij het BNN programma Spuiten & Slikken. Dan is het zeker ff slikken als ze je bellen of je het paddo verbod wil komen verdedigen in het hol van de leeuw. Aan de andere kant is het wel een mooie uitdaging om eens een ander geluid te laten horen dan het doorgeslagen hedonisme. Doen dus!

In de trein naar Hilversum nog snel het laatste voorbereiden via de telefoon en dan snel in visagie. Ja ja, ook mannen moeten van die vage schmink op. Voor de uitzending nog even gesproken met Mirthe Hilkens. Zij publiceerde pas het boek McSex: De pornoficatie van onze samenleving gepubliceerd. Ook zij ziet de schaduwzijdes van de seksualisering. Daar moeten we het nog eens over hebben. Nu ff op paddo's focussen.

Aan tafel bij Filemon werd me het vuur flink aan de schenen gelegd. "Zijn uit de naam van godsdienst niet meer doden gevallen dan door drugs?". Eh, nou ik ga niet ontkennen dat er tijdens de kruistochten verkeerde dingen zijn gedaan, maar daar hebben we wat van geleerd. Dat moeten we ook doen van de verschrikkelijke ongelukken die zijn gebeurt door paddo's. Vorig jaar nog sprong er een meisje van een brug en viel dood, een jongen in Den Haag sprong uit zijn raam en viel ook dood and so on... Kortom, ga me nu niet vertellen dat er geen gevaren aan dat spul zitten. Ik zou de ouders van dat Franse meisje niet uit willen leggen dat we weten dat het gevaarlijk spul is maar dat we dat wel best vinden.

Anyway, volgens mij hebben we ook een andere kant van drugs kunnen laten zien. De kant waaruit blijkt dat het niet altijd goed gaat. Dat het de dood van mensen kan betekenen. En vooral dat we daar wat aan moeten doen!

Labels
Overdenking

« Terug

Reacties op 'Spuiten en Slikken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > maart