Bij Llink met Jacques Wallage

llinkvrijdag 06 maart 2009 17:39

Op mijn RoadTrip loop ik stad en land af voor gesprekken, debatten, lezingen, interviews, etc. Soms kom ik daarbij mensen tegen waar ik ooit wel van gehoord heb, maar toch niet helemaal kan plaatsen. Semi-BN’ers zeg maar. Zo ook deze week.

Deze week had ik een radio interview bij omroep Llink. Na een heftige regenbui kom ik kletsnat aan op locatie. Aan tafel zit de andere gast al. Een wat oudere man met rode wangen. Een bekende kop. Dan gaan de raderen draaien; politicus, schrijver, acteur. Ehhh, iemand die vroeger vaak op TV was in ieder geval.

Na een paar minuten wordt het mij duidelijk dat ik het genoegen heb om met Jacques Wallage in debat te gaan over Jeugd en Gezin. In 1998 werd Jacques burgemeester en verdween hij van het nationale toneel. Voor die tijd was hij Staatsecretaris en Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ik geef toe, 10 jaar geleden lagen mijn interesses niet echt bij politiek zeg maar. Vandaar.

Ook de voorzitter van FNV jong, Jeroen Glas, schoof aan. Vaak worden er uitersten uitgenodigd. Van mij wordt verwacht dat ik het jeugd en gezin beleid 1 op 1 ga verdedigen. Het fenomeen onafhankelijke jongeren organisatie is nog niet bij iedereen doorgedrongen klaarblijkelijk.

In tegenstelling tot andere debatten werd het dit keer geen verhitte discussie. We waren allemaal overtuigd van het belang van de jeugd. Ook het feit dat we in gevallen waarin het dreigt mis te gaan in moeten grijpen stemde iedereen mee in. Wat nou, overheid achter de voordeur. Als er 100.000 kinderen misbruikt en mishandeld worden mag er wat mij betreft hard opgetreden worden.

De hamvraag blijft; in hoeverre moet de overheid schadelijk gedrag van jongeren sturen? Moet je alcoholmisbruik bestraffen? Of is dat eigen verantwoordelijkheid? Alle input bij mij is welkom!!!

Labels
Overdenking

« Terug

Reacties op 'Bij Llink met Jacques Wallage'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > maart