Week 35 - Joëlline

woensdag 29 augustus 2007 21:47

Dinsdag

Vanochtend in alle vroegte vertrokken om op tijd in Oegstgeest te zijn, om daar de fractiedag van de ChristenUnie bij te wonen. Ik had uit voorzorg een trein eerder genomen, maar het openbaar vervoer zat vandaag gelukkig mee. Keurig op tijd kwam ik aan in Leiden en had zelfs nog tijd om rustig op een terrasje een cappuccino te drinken.

De ochtend begon met een bijeenkomst van alle fractieleden, beleidsmedewerkers en medewerkers van de tweede kamer, waarin vertrouwelijk werd gesproken over de gezamenlijke strategie voor de komende kabinetsperiode. Na een goede lunch, kwamen de medewerkers van het partijbureau het gezelschap versterken en hebben we heerlijk even gevaren op het water rond Leiden. Tijdens de barbecue aan het eind van de middag was er nog voldoende tijd voor verschillende ontmoetingen en om gezellige en goede gesprekken te hebben met de fractieleden en een aantal medewerkers van het partijbureau.

Al snel was het ook weer tijd om te vertrekken, ik had nog een lange treinrit naar Groningen voor de boeg. Gelukkig hoefde ik me niet te vervelen, want wat is er leuker dan voor aanvang van het nieuwe studiejaar nog een aantal tentamens te moeten inhalen/herkansen?!

Ik heb wel eens het gevoel dat ik van allerlei mooie theorieën aan het leren ben, welke ik later tijdens mijn werk nooit zou kunnen toepassen. De dagelijkse praktijk (werken) staat soms zover van het studentenleven af. Maar des te opmerkelijker was het dat juist nu sommige dingen die ik in het studieboek (Organizational theory, design and change) las ook ’s ochtends tijdens de strategiebespreking aan de orde waren gekomen. Want voor de ChristenUnie is het van belang dat de christelijke cultuur van de partij uiterst zichtbaar is in strategie voor de komende kabinetsperiode. Voor een christelijke politiekepartij, moet niet macht het doel zijn, maar de nadruk moet liggen op door middel van naastenliefde, bewogenheid en het streven naar gerechtigheid de samenleving (en God) te willen dienen. Cultuur en strategie zijn dus belangrijke begrippen die erg nauw met elkaar zijn verbonden.

Nu maar hopen dat ik de theorie niet alleen in de praktijk kan toepassen, maar dat ik er ook mijn tentamen mee kan halen!

 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 35 - Joëlline'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.