Fractiedagen ChristenUnie

donderdag 24 augustus 2006 10:58

Deze dagen ben ik aanwezig op de fractiedagen van de ChristenUnie. De fractiedagen vinden ieder jaar plaats, vlak voor dat het parlementaire seizoen weer begint. Dit jaar hebben de dagen echter een bijzonder karakter: het zal voornamelijk gaan over de verkiezingen. De dagen begonnen met een mediatraining voor de nummers 5 tot en met 10 op de lijst. We kregen deze training van Jaap Brand, ook wel “de schrik van Hilversum” genoemd vanwege zijn directe aanpak.

De training bestond uit twee delen: presenteren en een diepte-interview. Alles werd opgenomen door een ingehuurde cameraploeg. Tot mijn grote verassing kende ik de geluidsman: Vincent. Ik heb op de middelbare school bij hem in de klas gezeten en hem daarna eigenlijk niet meer gesproken. Uiteraard zijn we even op de foto gegaan. De overige aanwezigen dachten overigens dat we tweelingbroers waren…

Voor zo’n mediatraining moet je beschikken over behoorlijk wat incasseringsvermogen. Op het eerste onderdeel, presenteren, valt voor mij nog een hoop te verbeteren. Nou ja, ik kan nog even oefenen, als ik het op de campagnebijeenkomsten maar goed doe. Het andere onderdeel ging mij goed af, dus daar was ik wel blij mee (na de commentaren op deel 1 is het fijn om te horen dat je ook dingen goed doet…). Ik begrijp in ieder geval waar de bijnaam “Schrik van Hilversum” vandaan komt. Jaap is duidelijk, helder, oprecht, aardig, en kei-confronterend. Ik heb in ieder geval ontzettend veel geleerd.

’s Avonds was er een gezellig barbecue met de fractie, medewerkers en de mensen van het partijbureau. De volgende dag werd het campagneplan besproken: er komen leuke dingen aan!


Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Fractiedagen ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.