ChristenUnie: zichtbaar betrokken (verkiezingsprogramma)

jannes-klaasmaandag 20 januari 2014

Bestuursvoorzitter Klaas Bakker heeft het programma waarmee de ChristenUnie de gemeenteraadsverkiezingen ingaat digitaal overgedragen aan lijsttrekker Jannes Janssen met als opdracht voor dit christelijk sociale programma met de kandidaat-raadsleden brede steun te werven in de samenleving. Het draagt als titel 'Zichtbaar Betrokken'.
Zichtbaar, omdat de ChristenUnie de afgelopen jaren in gemeenteraad, College en samenleving stevige resultaten heeft geboekt op verschillende terreinen.
Betrokken omdat de ChristenUnie de komende jaren weer volop in en gezamenlijk met de brede samenleving aan de slag wil.

De ChristenUnie legt in het programma 2014/2018 een aantal accenten.
Veiligheid en saamhorigheid in de eigen leefomgeving en inzet op verkeersveiligheid hebben prioriteit.

Hetzelfde geldt voor voldoende banen en goede opleidingsmogelijkheden in onze regio. De ChristenUnie wil vooral inzetten op kansrijke sectoren als technische maakindustrie, landbouw, toerisme en gezondheidszorg. Het Regionaal Techniek Centrum blijft belangrijk om voldoende werknemers op te leiden. 

De zondag blijft een dag voor bezinning, rust, ontmoeting en ontspanning. Hier passen in onze gemeente geen koopzondagen bij.

Een goede gezondheidszorg met aandacht voor gezond gedrag. De ChristenUnie ziet daarbij een belangrijke positie weggelegd voor ons regionale ziekenhuis. Het programma Vitaal Vechtdal moet de komende periode meer body krijgen. Het alcoholmatigingsprogramma en de inzet op meer bewegen en sporten worden samen met de scholen en de sportverenigingen voortgezet.   

De ChristenUnie wil met een christelijk sociaal beleid investeren in de kracht en eigen verantwoordelijkheid van inwoners en organisaties. Meer dan ooit zullen we samen de ontwikkelingen rond zorg, begeleiding en jeugdzorg en op thema’s als  werk en uitkering moeten aanpakken om deze tot een succes maken.

Hierbij mogen kwetsbare mensen die in onze samenleving tussen wal en schip dreigen te vallen op warme steun en inzet van de ChristenUnie rekenen.

De ChristenUnie blijft zich inzetten voor een duurzaam en uiteindelijk energieneutraal Hardenberg.
Evenals voor een goede balans tussen investeren in economie en zorg voor natuur en onze mooie, groene leefomgeving.  

Het volledige programma is hier te lezen en te downloaden.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: zichtbaar betrokken (verkiezingsprogramma)'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:19
De Breitling Replica Horloges Jet Team keerde terug naar zijn basis in Dijon, Frankrijk, na een reis in vijf Namaak Horloges nieuwe landen. In totaal zeven vliegtuigen uitgevoerd meer dan 225 vluchten in achttien dagen, observeren Rolex Replica van alle geplande vluchten. Demonstraties nemen plaats langs de kusten of, zoals in Beiroet en Amman, in de nabijheid van de luchthaven tijdelijk gesloten, de omgeving, de daken van de gebouwen en balkons zijn altijd gevuld met publiek gepassioneerd over de show.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.