Aandacht sluitingstijden sportkantines

volley-2-1309922woensdag 03 mei 2017

Tijdens de raadsvergadering van 18 april jongstleden heeft de ChristenUnie fractie aandacht gevraagd voor de onvrede rondom de handhaving van de sluitingstijden van de sportkantines en het college de opdracht gegeven voor juli een oplossing aan te bieden. Hieronder de vraagstelling van de ChristenUnie:

Tijdens het sportcafé is een uiteenzetting geweest van de veranderende rol en verhouding tussen sportverenigingen en overheid. Hierin is onder andere de kans gepresenteerd om als vereniging meer naar buiten gericht te worden om zo toekomstbestendiger te zijn en mogelijk ook de overheid te ondersteunen bij uitvoering van bepaalde taken. Het voert te ver om het helemaal uit te leggen voor nu maar de lijn en richting is voor de ChristenUnie herkenbaar en naar onze indruk wordt deze ook in meer of mindere mate gedeeld door de aanwezige besturen. Wel merkten we dat er vooral nog vragen leven om dit praktisch handen en voeten te geven, overigens de meeste ondersteuningsvraagstukken vanuit de besturen zijn van praktische aard. Wij willen het college dan ook vragen om voortbordurend op deze lijn (naar buiten gericht) hiervoor praktische handvaten, ideeën en mogelijkheden in kaart te brengen voor de verenigingen en ze dit aan te bieden? Is het college hiertoe bereid en wanneer zou men hieraan een vervolg kunnen geven?

Dan een tweede onderwerp wat vooral tijdens het netwerken naar voren kwam is de sluitingstijden van de sportkantines. Wij ervaren hierover enige maatschappelijke onrust cq onbegrip. De fractie van de CU is hierover ook al enkele malen aangesproken. De situatie is dat sportkantines een uur na de laatste wedstrijd gesloten dienen te worden, hierop tot voorheen niet actief werden gecontroleerd. Nu wij als gemeente(raad) meer handhavingsbudget hebben toegekend wordt hier actief op gehandhaafd. Hierover is enige onbegrip te merken, anderzijds onvrede over de richtlijn van 1 uur. Dit omdat met name de uitspelende teams dan vaak niet meer in de gelegenheid zijn om in de eigen kantine de wedstrijd/dag of week te evalueren / na te praten. Toch wel een belangrijk onderdeel voor de sociale cohesie – de belangrijkste voorwaarde voor een goede sportvereniging – aldus het Mulier Instituut. Anderzijds is de CU fractie voorstander van alcoholmatiging en hebben we begrip voor de ervaren concurrentie door onze lokale horeca. Wij willen het college vragen nog eens goed naar effecten te kijken van ons sportkantine beleid en de bezwaren die hierover zijn en indien mogelijk een voorstel te doen voor verbetering van de situatie, met indien mogelijk breed draagvlak. Wij zouden het op prijs stellen hierover op korte termijn een reactie te ontvangen bij voorkeur voor juli.

« Terug

Reacties op 'Aandacht sluitingstijden sportkantines'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.