Tunnels N48

maandag 28 november 2011 10:11

Een van de speerpunten in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie is “veiligheid”. Vanuit dit uitgangspunt stemt de fractie in met het wijzigen van het bestemmingsplan waardoor de veiligheid op en rond de N48 wordt vergroot.

De N48 de weg van Hoogeveen naar Raalte staat er om bekend dat het één van de gevaarlijkste wegen is van de provincie Drenthe en Overijssel. Vrijwel elke maand gebeuren er zware ongevallen met helaas ook dodelijke afloop. Sinds begin jaren 90 wordt er daarom gesproken over het veiliger maken van de N48. Hiervoor is een stuurgroep en projectteam opgericht waarbinnen vertegenwoordigers van alle betrokken overheden (Rijkswaterstaat district Noord en Oost, provincie Drenthe, provincie Overijssel, gemeente De Wolden, Gemeente Hardenberg, gemeente Ommen) vertegenwoordigd zijn. Gezamenlijk hebben zij de handschoen opgepakt om te zorgen dat de N48 een veilige weg wordt, inclusief de mogelijkheden de N48 te kruisen. Dit is de reden dat het project 'herinrichting en verbreding N48' en realiseren van vier (landbouw)tunnels N48' zijn opgezet.

Project 'realiseren vier (landbouw)tunnels N48'

Doelstelling van dit project is alle ongelijkvloerse kruisingen op te heffen om daarmee de veiligheid in zijn geheel te verbeteren. Aansluitend op het projectis het project ‘realiseren vier (landbouw)tunnels N48' gestart. De provincie Drenthe heeft de leiding van dit project namens alle andere overheden. Door inzet van de regionale overheden worden er vier (landbouw)tunnels gerealiseerd. Omdat bij afsluiting van alle huidige oversteekmogelijkheden gebruikers ver zouden moeten omrijden, is voorzien in de aanleg van vier extra tunnels. Hiervoor hebben alle betrokken overheden een taakstellend budget vrijgemaakt van ca. €8 miljoen.

Om de tunnels en de noodzakelijke toeleidende infrastructuur mogelijk te maken heeft de gemeente Hardenberg het huidige bestemmingsplan zo gewijzigd dat zowel bij Den Kaat als bij de Kolonie een tunnel kan worden gerealiseerd. Hiermee hoopt de gemeente Hardenberg met de gemeente Ommen de omrijfactor voor de agrariërs en de bewoners tot een minimum te beperken en zo de veiligheid van onze burgers te vergroten.

Tunnel Den Kaat

« Terug

Reacties op 'Tunnels N48'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.