Lintje voor het project ‘aan de Slag’ van de Stuw

_DSC1593.JPGvrijdag 22 februari 2019 20:27

Aan Mandy Kollmer van de Stuw is op vrijdag 22 februari door ChristenUnie Hardenberg een waardevol lintje uitgereikt vanwege haar bijzondere verdiensten voor mensen op het asielzoekerscentrum.

Afgelopen vrijdag werd er samen met de Eettafel Hardenberg en Eettafel Dedemsvaart voor het eerst een maaltijd gekookt met en voor de bewoners van het asielzoekerscentrum.

Mandy Kollmer is projectleider van Aan de Slag Hardenberg en bemiddeld tussen de vrijwilligers vanuit het asielzoekerscentrum en de klussen. Ze is voortduren op zoek naar vrijwilligerswerk voor mensen van het asielzoekerscentrum. Op deze manier leren de bewoners van het asielzoekerscentrum de Nederlandse taal, doen ze sociale contacten op en zijn ze actief aan de slag. Veel inwoners van het asielzoekerscentrum willen graag vrijwilligerswerk doen, want zo kunnen ze hun hoofd leegmaken en iets terugdoen, zeggen ze.

Om ervoor te zorgen dat er meer mensen vrijwilligerswerk kunnen doen, is De Stuw op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om de asielzoekerscentrum-bewoners te begeleiden tijdens het vrijwilligerswerk. Soms gaat dit simpelweg om gezellig een praatje maken, helpen als er iets onduidelijk is of hen naar de plek van het vrijwilligerswerk brengen.

Wil je ook graag iets voor een ander betekenen? Laat het Mandy weten.  Samen met Gera Schutte is Mandy op zoek naar vrouwen die een kookworkshop willen doen op het asielzoekerscentrum.

Voor meer informatie of als je je wilt aanmelden kun je contact opnemen met Mandy Kollmer via m.kollmer@destuw.nl of 0523-267478.

Overigens is iedereen de eerste vrijdag van de maand van harte welkom op het asielzoekerscentrum om koffie te drinken van 10 uur tot half 12.

 

« Terug

Reacties op 'Lintje voor het project ‘aan de Slag’ van de Stuw'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.