Week 10 – Maarten

maandag 14 maart 2011 19:21

De eerste maandag van de maand begon zoals gebruikelijk: om 12:00 uur hoorde ik dat de  sirenes nog werken in Utrecht, om 19:00 uur zat ik op een AB vergadering in Amersfoort. Echter, de AB - vergadering was een bijzondere dit keer. Bij ons schoof namelijk voor wel een heel bijzondere delegatie van de ChristenUnie aan. Een aantal bestuursleden van de ChristenUnie aan, waaronder Partijvoorzitter Peterblokhuis samen met directeur Partijbureau Menno van Hulst en Partijleider André Rouvoet waren namelijk op de maandelijkse PerspectieF vergadering aanwezig. Een paar jolige opmerkingen van André Rouvoet over grijze haren in de politiek waren nodig om de wat onwennig sfeer te breken. En dat gelukte. De teleurstellende verkiezingsnederlagen in het afgelopen jaar en de analyse daarvan door de commissie Schipper werden in goede sfeer besproken en van beide kanten klonk ontnuchtering en hoop. Al met al een goede start van de week!

De rest van de week ben ik bezig geweest met het opzetten van een thema werkgroep rondom Cannabis, is de eerste Denktank vergadering gepland en ben ik met Reint, voorzitter van de werkgroep Binnenland & Justitie aan het kijken naar de mogelijkheden voor een actie. Donderdagmiddag was ik aanwezig bij VUconnected, een organisatie die zeswekelijks  vraaggesprekken opvoert met Govert Buijs, net naast de VU. Onder het motto: ‘filosofie aan de Zuidas’, was dit keer Arjan Vliegenthart, senator en directeur WI van de SP aanwezig en werd het populisme vanuit socialistische hoek onder de loep genomen. Hoewel het gesprek wat saai begon, kon Govert Buijs rond het midden van de lezing het tij wat keren. Een paar kritische noten over linkse samenwerking, de opstelling van de SP in de oppositie en gelijkenissen tussen SP en PVV stuurden het gesprek de goede kant op. Toch niet voor niets geweest dus. 

Vrijdagavond was er een leuke afsluiting van de week met PerspectieF. Met de deelnemers van de leiderschapstraining van vorig jaar is weer afgesproken en tijdens de borrel werden ervaringen uitgewisseld. Boeiend om te zien waar iedereen terecht komt en wat de ambities zijn die binnen zo’n groep leven. En, de goede tips van hen voor het bestuur binnen PerspectieF heb ik natuurlijk in mijn oren geknoopt!

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 10 – Maarten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.