Week 20 - Harmjan

dinsdag 15 mei 2007 13:41

Maandag 14 mei

Vanavond is het zover. Mijn allerlaatste bestuursvergadering. Na bijna drie jaar komt er een einde aan mijn bestuurslidmaatschap.

Voordat het zover is voer ik 's middags eerst een paar uur campagne voor de CSL (Christelijke Studentenfractie Leiden). Voor de faculteitsraad van Letteren ben ik de eerste kandidaat voor de CSL. Het is een spannende campagne want we zitten dicht tegen een tweede zetel aan. Nu hebben we er nog een. Tot woensdag 12:00 kan men stemmen. Een week later wordt de uitslag bekend gemaakt. Spannend...

Aan het einde van de middag heb ik ook nog een gesprek met Guido Terpstra, leider van de ChristenUnie fractie in de gemeenteraad van Leiden. Ze zijn hard op zoek naar extra mensen voor de fractie. Omdat ik tijdens de verkiezingen in 2006 op de lijst heb gestaan kan ik duo-raadslid worden. Een duo-raadslid mag in de commissievergaderingen het woord voeren namens zijn of haar fractie. Ik vertel Guido dat het me erg leuk lijkt, maar dat ik nog even wat tijd nodig heb om na te denken. Het einde van mijn bestuurslidmaatschap scheelt mij per week 20 uur, maar inmiddels heb ik al weer aardig wat plannen voor volgend jaar. Hoogstwaarschijnlijk kom ik in de faculteitsraad, ik werk 1,5 dag per week voor het Wetenschappelijk Instituut en tja... een beetje studeren wordt ook wel eens tijd. Over twee weken wil ik hebben besloten.

In de trein richting Amersfoort bereid ik de bestuursvergadering voor. De agenda is niet heel erg interessant. Wel komen een aantal mensen van de leiderschapstraining hun projectplan presenteren. Een leuk groep mensen met leuke plannen! Over leuke mensen gesproken; ook de kandidaatsbestuursleden komen vast meekijken in het AB. Ik heb na vanavond alle vertrouwen in de toekomst! Die avond sluiten we het verleden van Simcha en mij (Aldert is ziek) af met een fles champagne en appeltaart. Het bestuur is twee oude bemoeials armer en drie nieuwe bemoeials rijker...

Donderdag 17 mei

De afgelopen dagen is er niet veel interessants gebeurd. Ik heb stevig gestudeerd. Binnenkort komen er tentamens aan. Een kwestie van leven of dood (nou ja, zo voelt het i.i.g...), want als ik deze tentamens niet haal moet ik een andere studie beginnen.

Maar goed, vandaag is het hemelvaartsdag en stap ik even lekker uit het studerende leven. Eerst hebben we samen met de Christelijk Gereformeerde Kerk (zelf ben ik Vrijgemaakt) een dienst. Daarna ga ik met een paar vrienden bowlen. Ik begin goed met drie keer op rij een strike. De tweede rond verzuip ik echter hopeloos en eindige ik als laatste. Wat een rot spel, dat bowlen...


Vrijdag 18 mei

Een apart mannetje die Sarkozy. Ik vind hem wel interessant. Vandaag heeft hij een nieuwe premier benoemd. De man die jarenlang pleitte voor het afschaffen van de functie van 'premier'. Tja, zo heb je ze ook... De rest van zijn kabinet is ook interessant. Vooral twee socialistische 'overlopers' krijgen veel aandacht. Knap dat ze in zo'n kabinet stappen, maar ook opmerkelijk. Wat het Frankrijk zal brengen? Ach, ze blijven vast wel die eigenwijze stokbrood etende campinghouders van de vakantie. Toch?

Zaterdag 19 mei

Het zit er op. Dit is mijn laatste bestuurslog bijdrage... Bedankt allemaal voor het meelezen en reageren op mijn bijdragen van de afgelopen tijd en hopelijk tot ziens op de AV van 4 juni!

Reageren? Mail naar politiek@perspectief.nu

 

 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 20 - Harmjan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > mei