Stem over speerpunten op Focusdag

fotootje kick off.jpgwoensdag 19 juni 2019 20:48

Op de Focusdag van aanstaande zaterdag zullen ook de drie nieuwe speerpunten van komend jaar worden gekozen. We hebben als leden begin juni een shortlist van zes punten opgesteld, maar slechts drie gaan door! Deze drie zullen de thema’s worden van de projectgroepen volgend jaar en zullen de focus krijgen in het geluid wat PerspectieF in het politiek jaar 2019 – 2020 zal laten horen.

75 jaar VN

In 2020 bestaan de Verenigde Naties 75 jaar. Dat kan de aanleiding zijn om dit jaar veel aandacht te besteden aan internationale vraagstukken.  Hoe moet internationale samenwerking eruit zien op thema’s als migratie, klimaatactie en ongelijkheid? Wat betekenen de Sustainable Development Goals voor het beleid van Nederland in binnen- en buitenland? En moet de VN Veiligheidsraad niet worden hervormd?

Mantelzorg

De druk op mantelzorg neemt meer en meer toe, maar de kosten van de zorg net zo goed. Hoe kunnen we mantelzorg beter inrichten om het draagbaar te houden voor nu en voor later?

Thuiszitters

Het aantal mensen dat structureel niet deelneemt aan het onderwijs neemt doe. Vaak gaat dit gepaard met complexe problematiek. Minister Slob wil een doorbraak forceren om deze jongeren te helpen. Maar hoe?

Zorgmijders

Steeds meer mensen kunnen de hulp die ze nodig hebben niet meer betalen of vinden het zorgproces weer te ingewikkeld. Met allerlei gezondheidsklachten als gevolg. Hoe kunnen we zorgen dat deze mensen de benodigde zorg niet meer vermijden?

Representatie in de politiek

Verkozen politieke organen horen een afspiegeling van de samenleving te zijn. Is dit echter wel het geval? Veel mensen voelen zich in de politiek niet gehoord. Ook het percentage vrouwen en mensen met een migratieachtergrond is in de politiek laag. Middels dit speerpunt wil PerspectieF zich inzetten voor een politiek die de samenleving wél representeert.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

91% van de wereldbevolking vindt dat bedrijven meer moeten doen dan winst maken, maar ook maatschappelijke problemen moeten aanpakken. Met dit speerpunt zetten we ons in zodat politiek, burgers én bedrijven de handen ineen slaan voor thema's als duurzame productie en tegen mensenhandel en uitbuiting. Speciale aandacht zou hierbij kunnen uitgaan naar de landbouw, waarbij voedselverspilling en arbeidsmigratie actuele thema’s zijn.    

Labels

« Terug

Reacties op 'Stem over speerpunten op Focusdag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.