Verkiezingsevent Europa

maandag 13 mei 2019 16:00

Op 23 mei 2019 vinden de verkiezingen van het Europees Parlement plaats. Ook Nederlandse zetels zijn hierbij te verdelen. Jouw stem doet er dan toe!

Maar... waar stemmen we eigenlijk voor? Hoe werkt dat Europees Parlement? En wat willen de politieke partijen eigenlijk bereiken in Europa? Voor veel mensen is Europa een ver-van-je-bedshow. Daarom organiseren CDJA Utrecht en PerspectieF i.s.m. het BOCS een verkiezingsevent om Europa dichterbij te brengen. Komt allen! Maandagavond 13 mei 19.30 uur. Het event zal plaatsvinden in de sociëteit van SSR-NU, Oudegracht 32 te Utrecht.

Wat kun je verwachten? 
Een interactief programma waarbij jouw vragen centraal staan. Europa-deskundige Casper van Vliet zal een korte introductie geven over de verkiezingen. Vervolgens zullen we aan de hand van diverse stellingen met elkaar in discussie gaan. Hierbij zijn jouw mening en vragen van belang. Twee kandidaten van CDA en ChristenUnie-SGP zullen tevens hun standpunten toelichten. Deze jonge kandidaten, Jimmy Bastings (CDA) en Johanna Kramer (CU-SGP) werken zelf in het Europees Parlement, dus wie weet beter wat er in het parlement te bereiken is dan zij? Uiteraard zal de avond afgesloten worden met een borrel.

Labels

« Terug

Reacties op 'Verkiezingsevent Europa'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.