Fractie ChristenUnie brengt werkbezoek aan Itter BV

rondleiding 1dinsdag 26 april 2016

De fractie van de ChristenUnie heeft afgelopen vrijdag 22 april een werkbezoek gebracht aan Itter BV in Hardenberg.
Dit hoogwaardige technologie bedrijf in de maakindustrie is gespecialiseerd in het bewerken van aluminium voor grote internationale organisaties in de ruimtevaart, defensie, vliegtuigbouw en kopieer- en halfgeleiderindustrie.

De fractie was vooral benieuwd hoe het de Hardenbergs onderneming lukt om voorop te blijven lopen in de snelle ontwikkelingen. Indrukwekkend was het om te zien, hoe de interne logistiek bijna volledig is geautomatiseerd via een centraal aangestuurd proces, die het magazijn, productie, werkvoorbereiding en kantoor met elkaar verbindt.

“Innovatie is daarbij het sleutelwoord” zo geeft Henk Wiersma en zijn zoon Frank aan. Blijvend slimmer en efficiënter werken, waardoor het nu mogelijk is dat de klant bestelt via het automatiseringssysteem en waarbij de overige processen zoals goederenontvangst, werkvoorbereiding en in het bijzonder het productieproces, via robots worden aangestuurd.

Maar ook aan het ‘nieuwe werken’ van de werknemers is gedacht. Waarbij flexibiliteit van werktijden, service gerichte afspraken, collegialiteit en een goed geoutilleerde restaurant/annex bruin café de ouderwetse kantine heeft vervangen.
Al met al een leerzaam werkbezoek aan een hoogwaardig technologisch bedrijf in onze gemeente.

« Terug

Reacties op 'Fractie ChristenUnie brengt werkbezoek aan Itter BV'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.