De ChristenUnie neemt afscheid van Arie Pouwels en Derk Jan te Rietstap

donderdag 01 juni 2006

 


De ChristenUnie neemt afscheid van Arie Pouwels en Derk Jan te Rietstap

 

 

Vrijdagavond 12 mei nam de ChristenUnie tijdens een gezellige bijeenkomst in het Partycentrum Circus afscheid van haar wethouder Arie Pouwels en raadslid Derk Jan te Rietstap.

Beiden werden door Chris van Os van het bestuur bedankt voor hun jarenlange inzet voor de ChristenUnie. De heer Niehof spelde hen als dank hiervoor namens het landelijke bestuur van de ChristenUnie de zilveren speld op. Deze speld wordt alleen uitgereikt aan personen die zich bijzonder voor de partij hebben ingezet.

Namens de fractie spraken Jannes Janssen en Mettina Grimmerink de beide gedecoreerden toe. Zij memoreerden aan bijzondere gebeurtenissen uit hun loopbaan en boden als dank namens de fractie een cadeau aan. Ook dhr. Gert Ormel werd tijdens deze bijeenkomst  bedankt voor zijn waardevolle  bijdrage als schaduwfractielid.

 

Arie Pouwels was 24 jaar wethouder in Hardenberg. Daarvoor was hij 6 jaar raadslid en 6 jaar schaduwfractielid. Arie Pouwels heeft jarenlang ruimtelijke ordening in zijn portefeuille gehad. Hij heeft de uitbreiding van Hardenberg richting Marslanden voorbereid. De laatste jaren had hij het cluster Sociale werkvoorziening en Wet Werk en Bijstand als taak, waarbij hij zich inzette voor kwetsbare groepen in de Hardenbergse samenleving. Op 13 april nam hij afscheid als wethouder.

Derk Jan te Rietstap was 16 jaar raadslid en daarvoor 8 jaar schaduwfractielid. Als portefeuille had Derk ruimtelijke ordening. Op dat gebied gold hij intussen als expert in de Hardenbergse gemeenteraad. Ook had hij grote voorliefde voor de onderwerpen milieu en plattelandsontwikkeling. Op 14 maart nam hij afscheid van de raad.

« Terug

Reacties op 'De ChristenUnie neemt afscheid van Arie Pouwels en Derk Jan te Rietstap'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.