ChristenUnie opnieuw in coalitie

zaterdag 19 april 2014

Na de, voor onze partij, geweldige verkiezingsuitslag van 19 maart, zijn gesprekken gestart om te komen tot een nieuw College van Burgemeester en Wethouders. Vrijdag 18 april zijn de besprekingen afgerond. De ChristenUnie vormt samen met het CDA en de PvdA de coalitie. Namens onze partij zal Jannnes Janssen opnieuw wethouder zijn. Zijn plaats in de gemeenteraad wordt ingenomen door Hans Odink. Het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) wordt gevormd door: Burgemeester Peter Snijders en de wethouders Jannes Janssen (ChristenUnie), Douwe Prinsse (CDA) en René de Vent (PvdA).

‘Behoedzaam vooruit!’ is het motto van het nieuwe College van B&W. Het College wil het beleid zoals dat in de afgelopen jaren is vastgesteld de komende vier jaar uitvoeren, concretiseren en uitbouwen. Het College denkt goed in staat te zijn om de veranderingen die op de gemeente af komen, waaronder de overheveling van zorgtaken vanuit het Rijk naar de gemeente, te hanteren. Ook hier gaat de rol van de gemeente en de verantwoordelijkheden van de samenleving veranderen. Door dicht bij de inwoners te staan, denkt het nieuwe college dat het hen gaat lukken.

Financiën en investeringen
De trend die vier jaar geleden is ingezet om met minder geld meer te doen, zet zich in deze periode door. De opgaven waar de gemeente voor staat, vragen om een nieuwe manier van denken en doen. De begrotingen dienen sluitend te zijn. De partijen vinden het belangrijk om op het goede moment en onder de juiste omstandigheden te blijven investeren in de gemeente Hardenberg. Vanwege de beperkte financiële ruimte hebben de partijen scherpe keuzes moeten maken. Het voornemen is dat de komende jaren 4,7 miljoen geïnvesteerd wordt, onder andere in de realisatie van de tunnel in Balkbrug en in de huisvesting van scholen. Prioriteit is gelegd bij het thema bereikbaarheid en is geld gereserveerd voor de N34, de ALMA-spoorlijn en de omgeving van het station in Hardenberg. Ook wordt geïnvesteerd in extra ondersteuning van mantelzorg en vrijwilligers (informele zorg), in verband met de nieuwe zorgtaken van de gemeente.

Geen koopzondagen
Door de inzet van de ChristenUnie is voor de komende vier jaar afgesproken dat er in Hardenberg geen koopzondagen zullen komen. Hoewel er partijen zijn die voorstander zijn van koopzondagen is het ons gelukt dit punt opnieuw in het coalitieprogramma op te nemen. Wij zijn blij en dankbaar dat we deze verkiezingsbelofte hard hebben kunnen maken. 

Fractie compleet
Als een gemeenteraadslid tot het ambt van wethouder wordt verkozen, moet hij zijn lidmaatschap van de Raad opgeven. De plaats die vrijkomt in onze fractie zal worden ingenomen door Hans Odink. Hiermee is de fractie van 8 personen op volle sterkte en bestaat uit de volgende personen: Wim Boersma, Anja van den Dolder, Sake-Christiaan Stelpstra, Klaas Mulder, Simone Hof, Erik van de Grampel, Aly Willems en Hans Odink. 
In een volgende nieuwsbrief zullen we de portefeuilleverdeling binnen de fractie bekendmaken.

Beëdiging
In een extra raadsvergadering worden de wethouders en drie nieuwe raadsleden geïnstalleerd. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De installatie vindt plaats op donderdag 24 april aanvang 19.00 uur. 

Het licht breekt door
Na de stille week waarin we dachten aan het laatste avondmaal, de gevangenneming, het verraad, de verloochening, het lijden en sterven van onze Heer en Heiland, breekt op de Paasmorgen het Licht door. We zeggen tegen elkaar: De Heer is waarlijk opgestaan, Halleluja. Vanuit het geloof in de opgestane Heer die ons is voorgegaan, willen we ons werk doen en zichtbaar betrokken zijn in en buiten de gemeenteraad.

We wensen u gezegende paasdagen.

Contact
Fractievoorzitter Wim Boersma: 06-13378849 | wim.boersma@hardenberg.nl
Voor dagelijks nieuws van onze partij: Twitter: @CUHardenberg | Facebook: facebook.com/CUHardenberg

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie opnieuw in coalitie'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:23
Deze tour in Replica Horloges het is mediterraan werd gekenmerkt door vele momenten van uitzondering, met inbegrip Imitatie Horloges van de eerste vluchten van de Breitling Jet Team boven de Akropolis van iwc replica Athene Griekenland, van de Gouden Hoorn in Istanbul Turkije, de schitterende Cedar bossen van Libanon en het strand van Tel Aviv in Israel. De piloten hadden ook de unieke mogelijkheid om te evolueren van meer dan driehonderd meter onder het waterniveau van de zee boven de dode zee.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.