ChristenUnie tegen overname inventaris bioscoop

maandag 28 november 2011

In de begrotingsvergadering van 8 november jl. stelde het College voor om de inventaris van de bioscoop in de Voorveghter voor 40.000 euro van de exploitant over te nemen.

Het College denkt dat ze de bioscoop zo makkelijker aan een ander kan verhuren wanneer de huidige exploitant ermee zou willen stoppen. De gemeente heeft nu een contract met Movieskoop dat nog tot eind 2012 loopt. Omdat het niet zo goed loopt met het bioscoopbezoek als men verwachtte is het afgelopen jaar ook al de huur voor de exploitant fors verlaagd.

De ChristenUnie is er huiverig voor om de inventaris van de bioscoop nu ook nog over te nemen. De exploitatie van een bioscoop zien we als de verantwoordelijkheid van een ondernemer. Wanneer de gemeente ook nog delen gaat overnemen, gaat ze mee risico dragen voor de exploitatie ervan. Het is zuiverder om een exploitant te zoeken die het wel ziet zitten om een bioscoop te exploiteren in Hardenberg. En wanneer zo’n exploitant niet gevonden wordt, moet de gemeente daarin berusten en een andere bestemming voor de ruimte zoeken.

De ChristenUnie heeft daarom tijdens de begrotingsvergadering een amendement ingediend om niet over te gaan tot aankoop van de inventaris. Helaas heeft dit amendement net niet het vereiste aantal stemmen gehaald en is het verworpen. 

Namens de fractie,
Mettina Grimmerink

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie tegen overname inventaris bioscoop'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.