Maandbrief – december

woensdag 08 december 2010

De fractie heeft zich voorgenomen om maandelijks - met uitzondering van de vakantieperiode in de zomer - via de mail een maandbrief te versturen waarin wordt teruggekeken op de voorbije maand en vooruit wordt gekeken naar dat wat komen gaat.


In de maand november stonden centraal:

  • Het uitgeven van de laatste SeeYou
  • Een drietal fractievergaderingen ( 4, 11, 25 november)
  • De behandeling van de bestuursrapportage
  • Bespreking van de begroting 2011
  • Diverse bezoeken
    • KNST SPR en Art Crew
    • Symposium WMO
    • COGAS
    • Conferentie jeugdwerkloosheid
    • Dierenasiel
    • Kennismaking plaatselijke belangen

See You

In uw brievenbus trof u vorige week, in full color, onze nieuwsbrief  “See You” aan. Een van mijn dochters merkte op: “ Leuke woordspeling pa met de letters CU”.
Graag maak ik de complimenten aan de redactie voor zowel de vorm als de inhoud.
Nieuwe communicatiemiddelen en de financiën nopen ons op een andere manier met u in contact te treden. We zullen onze site regelmatig verversen en voorzien van nieuws. Via deze maandbrief zullen we aangeven wat op de site is geplaatst.
Mocht u See You gelezen hebben en bij het oud papier deponeren, geef ik u in overweging het blad in de bus te stoppen van iemand die nog geen lid is van onze partij. Wellicht levert het een nieuw lid of nieuwe stemmer op.

Fractie

De fractie vergaderde deze maand in verband met de begrotingsbehandeling niet minder dan drie maal. Wellicht is het goed om te weten dat naast de zeven fractieleden ook aanwezig zijn: Henk Dorgelo, fractiesecretaris, Jaap Wilts politiek secretaris en de schaduwfractieleden: Simone Hof, Hans Veldink en Luuk Visscher. Onze wethouder Jannes Janssen bezoekt met grote regelmaat onze vergaderingen.

Bestuursrapportage

Twee maal per jaar, in juni en november, doet het College van B&W, door middel van de bestuursrapportage,  verslag van haar werkzaamheden. Onze fractie heeft, met de complimenten aan het College,  vastgesteld dat het College heeft gehandeld overeenkomstig het coalitieakkoord dat in april 2010 is gesloten tussen CDA, PvdA en CU en waaraan we ons hebben verbonden.

Begroting

De raad heeft reeds bij de coalitiebespreking ingespeeld op komende bezuinigingen. De voorstellen die in de begroting zijn gedaan zijn in grote lijnen door ons overgenomen.
In de vergadering van de raad waarin de begroting werd besproken is een aantal moties ingediend.
Met dankbaarheid en tevredenheid zijn alle door ons ingediende moties en amendementen aangenomen.
We noemen:

  • De oproep van de ChristenUnie om alles in het werk te stellen om meer mensen mee te laten doen in onze samenleving
  • Het beschikbaarstellen van een jaarlijks budget waardoor de doelstelling die we als millenniumgemeente hebben tot 20105 kan worden uitgevoerd.


Een uitgebreide toelichting en de teksten van de moties  en amendementen treft u aan op onze website: www.hardenberg.christenunie.nl

 Voor de maand december is het vermelden waard:

  • Fractiedag vrijdag 10 december
  • 14 december Raadsvergadering

Fractiedag:

De fractie gaat vrijdag 10 december, onder leiding van een deskundige cursusleider  een dag “ de hei op” om elkaar beter te leren kennen en een echt en hecht team te worden.

Op weg
We zijn op weg naar Kerst. Het feest van het licht waarin we herdenken dat Christus naar de wereld kwam. Het is geweldig om dat feest te mogen vieren. Voor ons heeft het feest nog een extra dimensie omdat we onze partij noemen naar Hem die naar ons toe kwam. Het spoort ons aan om zowel persoonlijk als  in de politiek te handelen in zijn Geest en Naam. Ik hoop dat u ons daarin steunt, volgt en voor ons bidt.

Namens de fractie,
Wim Boersma

« Terug

Reacties op 'Maandbrief – december'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.