ChristenUnie-motie over asielzoekers aangenomen in gemeenteraad

donderdag 19 oktober 2006

 

 

In de raadsvergadering van dinsdag 10 oktober heeft de ChristenUnie nog eens aandacht gevraagd voor de situatie van asielzoekers die al voor 1 april 2001 een verblijfsvergunning hebben aangevraagd. Het gaat hier om mensen die op dit moment al langer dan vijf jaar in onzekerheid zijn over hun verblijf in Nederland. Vaak betreft het gezinnen met kinderen die hier zijn opgegroeid en soms zelfs hier zijn geboren. Deze kinderen gaan naar school en zijn volkomen ingeburgerd. Hen na 5 jaar uitzetten naar hun land van herkomst is inhumaan.

 

Mettina Grimmerink, fractievoorzitter van de ChristenUnie: "We hebben ons afgevraagd of dit wel een taak van de gemeenteraad is. Asielbeleid is landelijk  beleid. Een kamermeerderheid wil dit beleid blijkbaar. Toch hebben we gemeend tot actie te moeten komen. Want als gemeente lopen we tegen de losse eindjes van het landelijk beleid aan, wanneer weer een gezin zonder uitkering op straat gezet dreigt te worden. Als gemeente kunnen en willen wij dat ook niet toestaan. "

 

 

Daarom diende de ChristenUnie, op verzoek van het Platform Op de Vlucht Overijssel, een motie in waarin het kabinet en het parlement opgeroepen worden om deze groep asielzoekers, die voor 1 april 2001 asiel heeft aangevraagd, een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd te verlenen. De motie werd door alle fracties in de Raad ondersteund!

 

 

Het Platform Op de vlucht Overijssel is op dit moment in de hele provincie bezig aandacht te vragen voor deze groep asielzoekers.

 

 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-motie over asielzoekers aangenomen in gemeenteraad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.