Lijsttrekker CU aangewezen

scsvrijdag 30 juni 2017

Sake-Christiaan Stelpstra zal door het bestuur van de ChristenUnie Hardenberg worden voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Sake-Christiaan kwam in 2010 als jong lid van de ChristenUnie in de raad. Hij ontwikkelde zich als raadslid met een brede interesse en specialiteit op de portefeuilles financiën, sport en grondbedrijf.

Het bestuur heeft met overtuiging de voordracht van de selectiecommissie overgenomen en verwacht dat Sake-Christiaan goed in staat is de komende periode leiding te geven aan de fractie en het christelijk-sociaal geluid van de ChristenUnie te laten doorklinken.

Sake-Christiaan:
“Ik ben dankbaar voor de voordracht als lijsttrekker en gemotiveerd de verkiezingen in te gaan met een sterk lokaal ChristenUnie geluid. Onze inzet laat zich samenvatten in vier kernwoorden: dienstbaarheid, vrijheid, waardigheid en duurzaamheid. Wij hangen daar geen gemakkelijke beloftes aan, maar een praktische invulling van wat wij zien als onze Bijbelse opdracht.

Vertrek wethouder
Jannes Janssen vertrekt na de verkiezingen in maart 2018 uit de gemeentelijke politiek. Janssen was 12 jaar lid van de gemeenteraad en daarna 12 jaar wethouder. Hij heeft meegebouwd aan de groei van onze gemeente en kan terugkijken op een waardevolle bijdrage aan het dagelijks bestuur van onze gemeente.

Kandidaat wethouder
Als de ChristenUnie na de verkiezingen opnieuw gaat deelnemen aan de coalitie zal Wim Boersma, na instemming van de ledenvergadering,door de partij worden voorgedragen als  wethouder. Boersma is sinds 2010 fractievoorzitter.

Kieslijst
De ledenvergadering zal begin oktober gevraagd worden om de lijst vast te stellen waarmee de ChristenUnie de verkiezingen ingaat en in te stemmen met de voordrachten voor lijsttrekker en kandidaat wethouder.

« Terug

Reacties op 'Lijsttrekker CU aangewezen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.