Groenekaart voor de Groene Helden de heer Lammers en de heer Roelofs

GroenHeldenHardenbergmaandag 13 maart 2017

De ChristenUnie Overijssel & Hardenberg hebben vandaag een groene kaart uitgereikt aan de “Groene Helden”, de heer Roelofs en de heer Lammers voor hun biogasinstallatie gevestigd in Hardenberg.

Hiermee spreekt de ChristenUnie haar waardering uit voor het duurzame initiatief die bijdraagt aan het energieneutraal maken van onze samenleving. Biogasplus komt uit de aanloopfase waarin ze naast de mestverwerking toewerkt naar groengas en elektriciteit. Ook warmteafgifte voor bedrijven op het naastgelegen industrieterrein  behoort tot de mogelijkheden. Door haar positie aan de rand van het industrieterrein in Hardenberg en lokale aanvoer en mogelijkheden voor afvoer naar Duitsland heeft zij een unieke plaats. Het aantal transportbewegingen past binnen het industriële verkeer. Biogasplus heeft veel maatregelen genomen om de stankoverlast te beperken. Dusdanig dat de omgeving daar geen last van zal krijgen. Aan de bouw en inwerkingstelling ging een traject van 7 jaar voorbereiding vooraf. Door het doorzettingsvermogen van de heren Lammers en Roelofs en de medewerking van de gemeente Hardenberg kon dit mooie initiatief tot stand komen.

De ChristenUnie waardeert dit initiatief en wil er alles aan doen om een gezonde en leefbare wereld door te geven aan de huidige en volgende generatie. De overheid moet volgens haar samen met ondernemers en burgers werken aan een duurzame toekomst. Haar uitgangspunt is dat in één generatie naar een schone energievoorziening wordt toegewerkt. Iedere organisatie of iedereen die daaraan bijdraagt, verdient een ‘groene kaart’, een compliment, een blijk van waardering. Daarmee wil de ChristenUnie bedrijven inspireren en aansporen om een voorbeeld te zijn voor een schone energietransitie.

« Terug

Reacties op 'Groenekaart voor de Groene Helden de heer Lammers en de heer Roelofs'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.