Voortgang Centrumplan Hardenberg

zaterdag 24 februari 2007 17:12

Onduidelijkheid over kostentoewijzing doet de ChristenUnie vragen stellen over de bouwleges van het centrumplan. Zij stelt dat eventuele overschrijdingen nu niet gecompenseerd mogen worden.

Besproken werd het voorstel voor enkel kleine aanpassingen in de werkbudgetten voor het Masterplan Centrum Hardenberg. Het plan dat vorig jaar september vastgesteld is in de raad.

De ChristenUnie maakt er bezwaar tegen dat bij een tekort bij dit plan in het gemeentehuis gekeken wordt in welk potje er nog geld is om dat vervolgens te gebruiken voor het Centrumplan. Met deze oplossing heeft de ChristenUnie grote moeite. Er zijn in het verleden duidelijke afspraken gemaakt over de bouwleges en naar aanleiding van het rapport van de rekenkamer zou het een goede zaak zijn om hier nog eens een debat aan te weiden. Voorkomen moet worden dat aan het eind van het project gesteld wordt dat de plannen keurig gerealiseerd binnen de gestelde budgetten. De voorkeur van de ChristenUnie zou uitgaan door dit tekort door te schuiven naar de toekomst en aan het eind van het project te bezien wat het tekort is en er dan dekking voor te zoeken. Maar helaas is dat niet mogelijk. De ChristenUnie realiseert zich echter ook dat als ze nee zeggen tegen dit voorstel de voortgang van het Centrumplan negatief beïnvloed zal worden. Dat is zeker onze bedoeling niet.

Ze gaat dan ook schoorvoetend akkoord met dit voorstel, maar het college zal er wel rekening mee moeten houden dat als in een volgende voortgangsrapportage de raad weer geconfronteerd wordt met een tekort en voorgesteld wordt om dit weer uit de bouwleges te dekken de ChristenUnie hier niet klakkeloos mee zal instemmen.

De burgemeester gaf als plaatsvervangend wethouder hierop de reactie dat voor de financiering van dergelijke plannen, de dekking grotendeels uit bouwleges moet komen. In dit geval heeft de aanpassing van de bouwleges echter te maken met een budget verschuiving van het kwaliteitsteam. Dit team werkt behalve voor het centrumplan ook voor andere onderdelen. Voor een goede kostenplaatstoedeling zijn daarom wijzigingen noodzakelijk. Getracht zal worden een dergelijke verwarring voor de toekomst te voorkomen. 

« Terug

Reacties op 'Voortgang Centrumplan Hardenberg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.