Terugkijken en vooruitzien op de Focusdag

Focusdagdinsdag 26 juni 2018 20:35

Terugkijken en vooruitzien. Dat deed PerspectieF afgelopen zaterdag 23 juni op de jaarlijkse Focusdag. De ruim vijftig leden en andere geïnteresseerden waren dit jaar te gast bij de Rotterdamse afdeling van PerspectieF. Onderdelen van de dag waren onder meer een prayer breakfast, een bestuursafscheid en bestuursverkiezing en het kiezen van speerpunten voor het komende seizoen.

PerspectieF kan terugkijken op een mooi seizoen, zo werd op de dag wel duidelijk. De vereniging is flink gegroeid, naar ca. 1500 leden. De organisatie heeft politieke impact kunnen maken, onder meer via een motie over prestatiedruk op een ChristenUnie-congres. En via trainingen en andere evenementen hebben tientallen leden zich meer kunnen ontwikkelen.

Er werd afscheid genomen van de vertrekkende bestuursleden, die zich - sommigen jarenlang – enorm hebben ingezet voor PerspectieF. Zo nam Jarin van der Zande afscheid als voorzitter. “De jaren bij PerspectieF waren de beste jaren van mijn leven,” zo vertelde hij in zijn speech. De leden mogen zich bewust zijn van de potentie die PerspectieF heeft om impact te hebben in de politiek, zo klonk zijn boodschap.

En juist met die potentie mocht ook voor het komend seizoen een start worden gemaakt. Er werden op de Focusdag immers ook de speerpunten voor komend jaar gekozen. Door middel van projectgroepen zet PerspectieF zich dan in het daaropvolgende seizoen in het bijzonder in voor die thema’s. Na een korte brainstorm door de aanwezige leden waren de drie speerpunten: ‘jongeren in de gevangenis’, ‘jong en verslaafd’ en ‘visie op de EU.’ Het zijn actuele en belangrijke thema’s die jongeren aangaan en volop politieke aandacht verdienen.

“Het is voor mij als een droom die uitkomt dat ik aan het roer mag staan van een organisaties die prioriteit geeft aan sociale thema’s,” zo sloot Siewerd de Jong in zijn speech de dag af. De kersverse voorzitter was samen met de rest van zijn bestuur benoemd en de speerpunten waren gekozen. Wat nog restte was een gezellige borrel en uitkijken naar een bewogen jaar vol politieke impact.

Zou jij ook graag actief willen worden bij PerspectieF, bijvoorbeeld in één van de nieuw te vormen projectgroepen? Vul snel het formulier in op: https://www.perspectief.nu/nl/actief

Landelijk bestuur 2018-2019

V.l.n.r.: Elsbeth van den Hazel, Anna-Fleur Punt, Siewerd de Jong, Arnoud Spruijt, Jeroen Troost en Matthijs Vet.

Labels

« Terug

Reacties op 'Terugkijken en vooruitzien op de Focusdag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.