Jos de refo-politieke kabouter

dinsdag 31 maart 1998 17:14

Het was me de startdag wel, zaterdag. Niet voor niets kom ik pas vandaag, maandag 30 maart, aan deel twee van mijn dagboek toe! (De zondag is hoe dan ook voor kerkgang en gezin; iedere week weer een rustpunt en een verademing. Zeer aanbevolen!)

Het was me de startdag wel, zaterdag. Niet voor niets kom ik pas vandaag, maandag 30 maart, aan deel twee van mijn dagboek toe! (De zondag is hoe dan ook voor kerkgang en gezin; iedere week weer een rustpunt en een verademing. Zeer aanbevolen!)

Mijn dag begon om 10.00 uur in Nieuwegein, waar in conferentiecentrum 'De Blokhoeve' de startbijeenkomst van de RPF-campagne werd gehouden. In een fraai decor en voor een zaal vol enthousiaste RPF-vriendinnen en -vrienden werd een aansprekend en fraai vormgegeven programma gepresenteerd. Natuurlijk waren er toespraken (hoewel gelukkig niet al te veel en niet al te lang), maar er was ook een aardige introductie van de 'top 5' van de kandidatenlijst, namelijk via het TV-spel "Ik weet het beter".

De RPF-jongeren hadden een zeer bijzondere bijdrage: voorzitter Gerdien Rots vertelde bij een computerbestuurde diavertoning (een eigen productie van onze creatieven jongeren!) het sprookje van 'kabouter Jos', die klein was, maar juist daardoor in het bos waar hij woonde veel klein leed én klein geluk zag, dat aan de aandacht van de reuzen (de logos van PvdA, CDA, VVD en D66 verschijnen in beeld....) ontsnapt. 'k Wist het eigenlijk al wel: klein zijn in de politiek heeft zeker ook voordelen! Overigens heb ik er geen enkel bezwaar tegen als de refo-politieke kabouter íetsje groter groeit!!

Na een radio-interview voor de eigen zendtijd van de RPF, spoed ik mij met collega Dick Stellingwerf en zijn vrouw Irma naar Den Haag, waar in de Kamergebouwen een 'Open Dag' wordt gehouden. Ga ik één keer met de auto, loop ik in Den Haag bij het Centraal Station vast in een marathon! Hoe treffend, peins ik terwijl deze parade der sportievelingen aan mij voorbij trekt: ik voel me op deze dag aan de start van een marathon staan, terwijl ik de vorige nog in mijn benen heb. De Open Dag is al met al een end op streek als ik mij in de RPF-kraam vervoeg. Een fractiemedewerker loopt geheel in het paars gehuld en geschminkt rond met een RPF-vlag; op buik en borst hangt zijn hartenkreet: 'Paars II, slecht idee'. Terugdenkend aan kabouter Jos kan ik hem geen ongelijk geven.

's Avonds ben ik in Zwijndrecht, waar ik met de collegae Apostolou (PvdA) en Ten Hoopen (CDA), plus SGP-kandidaat Dijkgraaf in een forum over de 24-uurseconomie zit. Nota bene op een zaterdagavond... De VVD was ook uitgenodigd, maar is niet verschenen. Dat begrijp ik wel, zo vertel ik de zaal: zij (maar ook een man als minister Wijers) zijn in hoge mate verantwoordelijk voor de ideologie achter de 24-uurseconomie, waarin de samenleving buiten adem raakt, menigeen het niet meer kan bijbenen en uit de boot valt en we ons - kortom - kapot flexibiliseren en dynamiseren. Wie wil dat nou nog uitleggen tijdens een campagne?!

Nee, ik weet het wel zeker: Paars II, slecht idee!

Andre Rouvoet
Labels
André Rouvoet
In de media

« Terug

Reacties op 'Jos de refo-politieke kabouter'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.