Meedenken en meedoen met de fractie

schaduwfractie05-10-2016 10:26 05-10-2016 10:26

Drie van onze leden denken en doen mee met het werk van de fractie. We noemen ze schaduwfractieleden. Ze zijn aanwezig bij de fractievergaderingen, lezen de stukken, zitten op de tribune bij de gemeenteraadsvergaderingen en nemen deel aan de werkbezoeken. Ze stellen zich aan u voor.

(Op de afbeelding is links Ardi Klokkers, midden Bas Kuipers, rechts Bernard Welleweerd).

Ik ben Bas Kuipers, 23 jaar, de oudste van vijf broers en al zes jaar samen met mijn vriendin Lotte. Maar ik ben ook een zelfbewuste christen en trotse Hardenberger. Dit samen maakte dat ik begin 2015 werd gevraagd me aan te sluiten bij de ChristenUnie als schaduwfractielid. De dingen die we samen in de fractie bespreken en doen, geven mij energie omdat het mijn passie is onze gemeente op een goede, verantwoorde manier te besturen en te laten bloeien. Ik denk dat wij als christenen daar een belangrijke rol in kunnen en moeten spelen. Eerder dit jaar heb ik mijn HBO diploma Bachelor of Commerce gehaald en nu werk ik als marketing- en salesmanager bij WeMa Mobile. Ik hoop dat ik na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 nog actiever mee kan doen. Door nu al mee te lopen met de fractie probeer ik me zo goed mogelijk voor te bereiden op het echte fractiewerk. Mijn interesses liggen bij de portefeuilles verkeer & vervoer, economie en bestemmingsplannen. Omdat ik geloof dat juist christelijke politiek dicht bij de mensen hoort te staan, wil ik u beter leren kennen. Daarom praat ik graag met mensen, maar als ik u of jou nog niet gesproken heb: schiet me gerust eens aan!

Ik ben Ardi Klokkers, 41 jaar, zelfstandig ondernemer en financieel coach. Ik woon in Bruchterveld en was begin 2015 aanwezig bij de behandeling van de WMO verordening in de Hardenbergse gemeenteraad. Op die manier kwam ik in aanraking met de gemeentelijke politiek, maar vooral ook met de ChristenUnie. Mijn christelijke wortels en de prettige, gelijkwaardige manier waarop ik werd behandeld, maakten dat ik me gelijk thuis voelde bij de fractie van de ChristenUnie. Vanwege een lichamelijke beperking verplaats ik mij in een rolstoel, maar ik voel ik me niet gehandicapt; ik denk veel liever in kansen en mogelijkheden. Naast mijn werk en steunfractie-lidmaatschap, ben ik actief als vrijwilliger voor diverse organisaties. Een belangrijke interesse binnen de fractie is voor mij inclusiebeleid. In het kader daarvan heb ik kort geleden deelgenomen aan een uitwisselingsproject tussen Nederland, Duitsland, Polen en Engeland; dat kan dus ook als steunfractielid! Daarnaast doe ik mee met de portefeuilles verkeer & vervoer, armoedebeleid en duurzaamheid. Hoewel ik alleenstaand ben, voel ik me niet alleen omdat we altijd bij God terecht kunnen. Ons motto is "geef geloof een stem" dus ga ik graag met iedereen in gesprek!

Ik ben Bernard Welleweerd, 23 jaar, verpleegkundige en ik woon in Hardenberg. Toen ik nog maar kort in het ChristenUnie bestuur van Hardenberg zat, kreeg ik de vraag of ik schaduwfractielid wilde worden. Omdat ik politiek geïnteresseerd ben, leek me dat een mooie ervaring en kans dus sindsdien ben ik steunfractielid. Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik ervaren dat diversiteit een vak of beroep voor mij nog mooier maakt dan het toch al is. En precies die diversiteit is wat de politiek in de gemeente Hardenberg ook zo leuk maakt. Het meedoen in de fractievergaderingen en aanwezig zijn bij raadsvergaderingen en allerlei andere bijeenkomsten is niet alleen heel interessant, maar hierdoor worden de verschillende onderwerpen en wat ermee gebeurt echt zichtbaar. Ik ondervind nu dat je ook echt wat kunt betekenen voor de inwoners van Hardenberg, zeker als christen-politicus. Met die insteek hoop ik in de tijd tot aan de volgende verkiezingen nog veel te ervaren en te leren, om mij daarna misschien wel als raadslid in te zetten voor deze prachtige gemeente. Om dat goed te kunnen doen, is het nodig dat ik u en jou beter leer kennen; ik zie uit naar de gesprekken.

Labels
Gemeenteraad
Nieuwsbrief
Steunfractie
Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Meedenken en meedoen met de fractie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.