Fonds maatschappelijke initiatieven

handenmaandag 19 december 2016

Op 13 december jl. heeft de gemeenteraad, als onderdeel van de startnota sociaal ondernemen, unaniem een amendement van de ChristenUnie aangenomen waarin enkele kaders waren geformuleerd om voor een bijdrage uit dit fonds in aanmerking te komen. Startdatum is 1 januari 2017 en de verder door het college op te stellen regeling zal na 1 jaar worden geƫvalueerd.

Versterking van de sociale kwaliteit van een stad, dorp, wijk of buurt, dat is de kerngedachte van het fonds maatschappelijke initiatieven. De fractie heeft enkele maanden geleden via een motie in de gemeenteraad succesvol gepleit voor de totstandkoming van dit fonds. Onze inwoners, individueel of via een vereniging, nemen steeds vaker zelf initiatief voor het versterken en veranderen van de samenleving maar hebben dan vaak niet de financiële middelen om een plan of idee te realiseren.

Wie van dit fonds gebruik wil maken moet bij de gemeente een aanvraag indienen. Deze aanvraag moet aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld aantoonbaar draagvlak voor het plan zijn en tevens moet het gaan om het behalen van een (sociaal) doel. Belangrijk is ook dat het gaat om een lokaal initiatief van inwoners(groepen), organisaties of verenigingen zonder commercieel oogmerk. Er is in 2017 een bedrag van € 50.000 beschikbaar.

De fractie is zeer tevreden met dit resultaat dat ook prima aansluit bij het thema  “Noaberschap” 

« Terug

Reacties op 'Fonds maatschappelijke initiatieven'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.