Terugblik

dinsdag 12 juli 2016

We zijn blij met de vier schaduwfractieleden die meedraaien met de fractie om mee te denken, mee te doen en zich mogelijk voor te bereiden op de komende periode.

We hebben een aantal werkbezoeken afgelegd waarvan we in deze nieuwsbrief en op de website verslag hebben gedaan. We noemen: de bezoeken aan de voedselbank, de kledingbank, Itter, het ziekenhuis, de Ommerschans, Sprank.

We zetten ons in: de streekfunctie voor Hardenberg, de bereikbaarheid over de weg, het spoor en de digitale snelweg, voor het behoud van de zondagsrust en bovenal voor hen die onze hulp hard nodig hebben, waaronder asielzoekers. Ons adagium is: niemand mag tussen wal en schip vallen.

Als fractie kwamen we een middag en avond bij elkaar om te na denken over het thema “op de helft”. In maart 2014 werden we gekozen en in maart 2018 vinden de volgende gemeenteraadsverkiezingen plaats. We hebben teruggekeken naar de twee jaar die achter ons liggen en plannen gemaakt voor de tweede helft van onze zittingsperiode.

We dienden moties in: vorming fonds voor maatschappelijke initiatieven, omgevingswet, geluidsmeting N34, schaliegas, onderzoek samenwerking met de gemeente Ommen, sociale ombudsman, duurzame energie, armoede schuldhulpverlening., We stemden mee met moties en amendementen die door andere partijen werden ingediend: nieuwbouw Christelijke Basisschool De Fontein in Lutten, de evenementenverordening, verlaging leeftijd sportfonds, kinderraad, schuur voor schuur, Engbertsdijksvenen, trouwleges, sociale huurwoningen, participatie windmolenpark.

We reikten opnieuw de NaoberschapsAward uit en namen deel aan de door het bestuur belegde ledenverdageringen. Eén daarvan stond in het teken van het onderwerp “asielzoekers en vluchtelingen” en werd ingeleid door professor Ad de Bruijne.

« Terug

Reacties op 'Terugblik'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.