ChristenUnie wil initiatieven belonen

dinsdag 12 juli 2016

De fractie van de ChristenUnie heeft de gemeenteraad van Hardenberg door het indienen van een motie, welke behandeld is op 28 juni, voorgesteld om goede initiatieven die vanuit de samenleving komen te gaan belonen. Deze motie is unaniem aangenomen. In de begrotingsvergadering van november 2016 zal de hoogte van het bedrag worden vastgesteld.

Raadslid Klaas Mulder over het initiatief :
"steeds meer zie je burgerinitiatieven ontstaan omdat de overheid dit niet meer ziet als haar taak. Daar zitten ook initiatieven bij die zeker ten goede komen aan de samenleving".
Gemeenten treden terug als eigenaar van zwembaden en sportparken. De werkzaamheden die in het verleden door de gemeente werden gedaan, worden overgeheveld naar plaatselijk belangen, sportverenigingen en andere vrijwilligers organisaties. De vrijwilligers zijn best bereid om werkzaamheden op te pakken echter ontbreekt het soms aan de financiële middelen om het plan uit te voeren. De ChristenUnie is van mening dat hierbij de gemeente een faciliterende rol heeft. Dit zou kunnen door eenmalig een bedrag beschikbaar te stellen zodat het initiatief welke ten goede komt aan de kwaliteit van de woon- en leefomgeving of aan de sociale leefomgeving doorgang kan vinden.
Om juist dit soort burgerinitiatieven te ondersteunen stelt de ChristenUnie voor om per 1 januari 2017 daarvoor een bedrag beschikbaar te stellen. Een verdere uitwerking van dit initiatief volgt in de loop van 2016.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil initiatieven belonen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.