Nota lokaal gezondheidsbeleid 2016-2019

maandag 19 september 2016

Vanwege een wettelijke verplichting moet de gemeente om de vier jaar het lokale gezondheidsbeleid actualiseren. Als vervolg op de nota “Gezond en vitaal” is er nu een nieuwe nota opgesteld voor de periode 2016-2019 met als titel “Samen gezond in Hardenberg”.

In deze nota wordt geconstateerd dat het met de gezondheid van onze inwoners de goede kant op gaat. Toch zijn er nog volop aandachtspunten welke vertaald zijn in vijf speerpunten met daarbij de focus op de doelgroepen jeugd en ouderen. Eenzaamheid onder ouderen komt nog steeds veel voor. Daarnaast blijkt dat het overgewicht bij ouderen toeneemt met de leeftijd. Vooral jongeren drinken te vaak en te veel alcohol.

In de behandeling in de Oriënterende ronde is door de fractie aangegeven dat de ChristenUnie met de hoofdlijnen en de speerpunten kan instemmen maar dat er wel zorgen zijn ten aanzien van de doelgroep ouderen. Het college is dan ook opgeroepen door de GGD snel een actueel onderzoek onder deze doelgroep te laten uitvoeren. Tevens ziet de fractie graag eind 2017 een tussenevaluatie tegemoet met een overzicht van de bereikte resultaten.

Aangezien de portefeuillehouder de vragen tot tevredenheid heeft beantwoord en de tussenevaluatie heeft toegezegd, is de fractie op 13 september bij de behandeling in de besluitvormende raad akkoord gegaan.

Lees hier de nota lokaal gezondheidsbeleid 2016-2019

« Terug

Reacties op 'Nota lokaal gezondheidsbeleid 2016-2019'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.